26 Dec 2012

kenapa aku suka Harry Potter (~")~

Assalamualaikum :D



Hello there world...As for today im going to share the absolute reason why i am  a huugeee fan of Harry Potter's novel series as well as the film.First of all im going to show you the lead cast of Harry Potter keyh.




Harry Potter


Ronald Weasley



Hermione Granger


Ha...tu la tiga orang manusia yang berlakon dalam Harry Potter tuh. (bajet satu dunia tak kenal diorang ni).Aku membesar sekali gan cite ni tau.First time aku kenal Harry Potter nih bila aku terpengaruh dengan pakcik aku yang memang selalu up-to-date dengan movie2 best nih.Dia tu memang kaki tengok movie baru..semua genre dia layan..Dalam banyak2 movie dia layan tu..(termasuk ju-on -_- ngeri) dia memang akan selalu beli dvd Harry Potter nih (yang ori ok...basmi cetak rompak..ahakss).Aku yang time tu masih budak hingusan pun ikut layan tengok2 movie ni,and walawehhh...best lak Harry Potter nih kata hati budak2 aku.Ada mamat hensem kot..Daniel Radcliffe..haha.Pastu dunia magic yang diorang potrayed kan dalam setiap movie tu buat aku rasa wahhh bestnya life macam tu.Boleh cast spell yang macam2..boleh kenakan member2 in many ways (tetiba muncul aura gelap ^_^ ).



Jadi dalam otak aku,aku imagine macam2 yang best kalau kita dapat hidup dalam dunia magic camtu.Believe me,90% of what I imagine was to cast devil spell to whom i dislike..muehehe. Contohnya...




Feel anger with your friend? Not to worry......




Turn him into a ferret with a wave of your magic wand.!! hihihi :P



Best kan?. Berbekalkan tongkat sakti ajaib kita boleh buat orang gerun dengan kita...Berani nak usik aku?,meh aku tukar kau jadi jelly..hakhak.Pastu aku imagine lagi,bestnya dunia magic ni,ada macam2 benda yang kita boleh discover,life full of surprise..wahhh..



Bila bosan dalam kelas....



Bikin huru-hara!! :D

Terbaeekkk ... wakakaka :P


Boleh terbang :)



Sebut jer Up! Up!

Pastu like a boss kita terbang..hakhak.



Boleh makan pelbagai candy yang menarik!.

Candy's shop : Honeydukes




^_^


Jumpa kedai pelik2..



Fred and George joke's shop



Apakah ini? ==''



Menarik kan?.Sebab tu aku suka bayangkan kalau la aku dapat live a life like that.Bahagia...bahagia...Lepas tu sebab aku nih kipas susah mati (die hard fan)Harry Potter, aku bukan sahaja menonton Harry Potter movie jerr...aku turut membaca novel Harry potter..haha..



My collection :)
 (tipu jer,gambar curi kat google)



Bila aku baca novel dia,imaginasi aku bergerak bebas,macam aku betul2 ada sama2 masa Harry Potter tengah lawan dengan Dementor.Aku bagi semangat kat Harry...go Harry go...haha merepek..Tapi,betul la,kebanyakan orang yang baca novel Harry Potter nih diorang kata diorang leh bayangkan every scene and everything dalam kepala diorang macam tu je.Punya kuat effect penulisan J.K Rowling kan..sebab tu dia kaya sekarang..huhu..



Jadi,konklusinya.....aku cuma boleh bermimpi jelah nak hidup dalam dunia yang macam tu,.hee..Harry Potter memang best bagi orang yang kuat berimaginasi dan tak reti nak berpijak di bumi yang nyata
 (like me..uhukkk sad T_T ). Realiti amat pahit..hakhak....sekian...Thank you for reading this entry :)



May peace be upon you :)

No comments:

Post a Comment