24 Dec 2012

The Bully Is Love?


Assalamualaikum :)
Tak jawab dosa,kalau jawab sayangg..kih3

Hai dunia!! Entri kali ni aku nak cite pasal tajuk entri merangkap official title for my blog yg bila korang dengar macam apekehal eh??.The bully is love?.Mana kau belajar sillibus luar alam tu?.Bukankah buli tu definisi dia macam membuli insan lemah tak berdaya dari pelbagai sudut ruangan pementasan?.Maksud dia buli bukanlah sesuatu yang orang suka dengar atau gembira dengannya sebab b.u.l.i mengikut kata incik google ialah mengasari orang yang lemah dengan tujuan untuk menunjukkan kekuatan masing2.Oleh itu,perbuatan membuli merupakan perbuatan yang tidak baik dan boleh membuatkan orang lain menjadi mangsa serta mendatangkan ketidakselesaan kepada orang lain.



Bajet kuat je budak tuh kan.. hihi :P




Tapi you guys the bully that i want to share with you is not that kind of bully.Once there is someone words that makes me know that bully also means love?. ***Heres my conversation with him
 (versi aku sendiri,haha)

Me : Asal kau suka buli aku ha? (bajet gengster sikit)
Mr : Bila masa aku buli kau.Aku tak buat apa-apa pun.
Me : Aku tak kira,aku tak kira kau memang suka buli aku :'(     *sambil lap air mata*
Mr : Chill down beb... senyum la sikit.
Me : Taknak.... uwaaaaa. * hentak2 kaki*
Mr : The bully is love laa... :3
Me : Huh?.Terdiam jap...Apakah semua ni? haha



Dari situ aku cuba mengerah otak aku untuk mencerna apa maksud dia.Akhirnya aku dapat mengerti yang buli sesama saudara tu boleh jer diklasifikasikan sebagai sayang.Terpulang pada kita nak tengok sesuatu perkara tu dari sudut mana pun.So,bila aku ingat2 balik kenangan zaman paleolitik aku dulu tuh,selalu je aku buli adik2 aku.Dan buli tu tak bermaksud aku cuba menyakiti mereka kan?.Mungkin dulu itu cara aku tunjuk kasih sayang kot.Hakhak alasan.Contohnya macam gambar kat bawah ni..
 


                           DEvil face..ahakss




Mesti ramai yang pernah buat camtu gak kan..Toksah selindung la..haha.kan?.Tapi bukan kita nak buli pun sebenarnya,dah adik kita tu nak kacau kebahagiaan kita jadi perlulah diberi sedikit pengajaran..hakhak.Atleast dia hepi,aku pun hepi,ada sape2 nak kisah?.haha..


Ada satu lagi buli tapi yang ni kategori sakit hati tahap tak boleh blah..Tengok video kat bawah tu.



Ada faham tak video ni?. Haha

Kat situ secara tak langsung dia buli member dia kot..hakhak.Penderaan mental sungguh. :).Kesian member dia,terguris hati dan emosi dia kot.haha. So,what im trying to say is treasure every moment in your life.Try,try and try to treasure it in your heart.Even bully can give you some love and beautiful memory that you can laugh about it in the future.gagaga....



So,timbullah dari situ the name for my official and lovely =_='' blog~~~  


Spread the love,may peace be upon you ~(^o^)~



No comments:

Post a Comment