4 Feb 2013

Eksiden :(



Assalamualaikum :)

Hello guys.... Dah lama gila wa tak update blog woo... wa bizi gila sampai memang takde masa nak update2 nih.. Sorry keyh...Disebabkan terlalu banyak aktiviti berfaedah yang telah mengambil kebanyakan masa aku (sleep,fb,read manga,watching anime~~fb,music2,fb lagi,-_- sleep) kihkihkih...Aku jadi tak bermotivasi untuk mengupdate blog nih.. hihi (alasan banyak).


Okey... Apa sebenarnya aku nak cerita hari ni?.Oh my... heres the real deal...Aku eksiden wehh...Wahahaha... Uhukkss... *SAd*.You guys nak tau tak macam mana aku boleh eksiden ni..Dua kali pulak tu,dalam tahun ni!...Cerita nya begini...~~

Pada hari itu.....sungguh gelap... waktu dalam pukul 6++ pagi...Aku sedang membawa motor...(memang lah kan takkan bawak train plak -_- ) Jalan pulak agak sibuk dengan kenderaan bertali arus ( erkk.. skema nya ayat aku)..Then,aku mengaku..aku ni kadang2 bawak motor laju la jugak,i admit it T_T,sebab kadang2 tak perasan bawak laju.. Otak tengah selesaikan soalan kira2 mathematic laju2 bajet diri ini seorang genius...-_- LOL..hahaha..Jadi... tengah laju tu...aku nampak dah..ada bus kuning kat depan aku...but,im not slowing down..laju jugak...isk isk.. Tetibe jer bus tu berhenti.... and i was like...Eh..eh...waaaaa... booommm... T_T


Macam ni la rupa bus tu..

Masa sebelum jatuh tu,aku sempat brek..tapi apakan daya...tak cukup kuat aku tekan brek tu..Aku pun terbang like a boss time tu..




Im flying~~


Dalam otak time tu.. aku fikir pasal exam aku je untuk pagi tu.. Tak fikir apa dah... How weird kan.. haha..( Bajet macam  budak best student la? hakhak)..Tercapai jugak niat aku nak terbang macam yang aku pernah cerita dalam entri yang lepas.. Kalau nak baca entri tu,heres the link Tekan sini :)


Hukhuk...sedih tau... motor aku pun jatuh...Nasib baik ada abang tu tolong angkatkan motor...and then he left me... All that i can said to him is.. Im sorry... :( waahhh.. apahal aku mintak maaf kan?.Duuuhhh.. aku pun tak tau kenapa... mungkin sebab aku dah susahkan dia kot.. huhu.. Pastu.. bila aku nak start motor tu balik...aku tak berjaya... motor tak boleh nak start..Aku dah panik la sikit kan..Cepat2 aku call my dad...


Me        : Ayah..motor tak boleh start..
My Dad : Ha? tak boleh start? kenapa?
Me        : Orang eksiden..langgar bas..*tears flowing* sob2
My Dad : Langgar bas? kamu ada luka2 tak? kat mana? ayah datang sekarang.


Hahaha.... mula2 aku macam biasa je,,, ala apa ada hal.. langgar bas je kot,bukan kau kena langgar dengan bas pun..Tapi,bila dengar suara ayah tu,tetiba rasa nak nangis..lemah betul aku ni T_T..Haha.....tapi,tak sempat tunggu ayah datang pun,sebab abang tadi datang balik dan tolong startkan motor..hihi...Eksiden kali kedua pulak baru je lagi berlaku..Ha,yang ni memang aku geram...Eeeee...


Waktu tu pagi jugak,time tu aku tengah dengar lagu pakai hearfon...ehhh earphone..hee... dan sebagai seorang yang innocent,sewaktu ingin membelok di selekoh yang tajam...Tiba2 aku sedar2..aku dah hilang kawalan sebab melanggar batu bata yang berterabur atas jalan...whattt.. mana datang batu bata ni? Aku pun brek macam hape je... Kereta kat depan aku pun melanggar batu bata tuh..banyak gila kot... Lori mana la yang tak bertamadun,tinggalkan je batu bata yang dah jatuh tu macam tu je..lepas tu ada la jugak beberapa orang yang naik motor mengalami nasib sama dengan aku... Memang tak dapat nak elak..ish2...



Bayangkan batu bata camni la berterabur atas jalan
:(

Motor aku brek dia rosak terus,..aku stuck kat tengah jalan...nak tolak motor ketepi jalan pun tak boleh..tayar tak boleh berpusing.. huhu...Apa aku nak buat nie..kereta dari belakang pun laju je...Kat selekoh kan,dalam gelap pulak tuh..Nasib baik kereta depan yang melanggar batu bata tu pun berhenti gak..Then,ada kakak tu tolong tarik motor yang berat tuh ketepi jalan...sebab bahaya motor kat tengah jalan... haih,...im saved again... alhamdulillah....


Tak lama lepas tu,ada polis datang..kebetulan je kot,jadi diorang pun tolong kawal jalan supaya takde sapa melanggar batu bata tu dah...Aku call lagi ayah aku...whatt..kena marah... haha... sob2...apa salahku...uuuu... tak sengaja pun nak langgar...lagipun bukan i sorang je yang langgar kalau nak kata tak reti bawak motor...huhu..Lepas tu aku buat ayat sedih..'' ayah,lepas ni kalau eksiden lagi...takde la ema call ayah dah..suruh datang tolong...lepas ni orang lain pulak yang call ayah...ema takde call dahh huuhu.. T_T ( apa ke sedih betul ayatnya.. huhu) Then,my dad diam je..nyesal le tu.. hehe..


So...moral of the story..pandulah kenderaan anda dengan berhati2..Malang tidak berbau.....



P/s- Dulu memang aku tak faham apa maksud malang tak berbau nih...yela zaman tu aku masih kecil..dan sentiasa tertanya2..Aku memang tak boleh bayangkan langsung apa benda malang tak berbau nih walau setelah ku gunakan imaginasi ku yang superrr.. haha... aku tau aku noob **


Sekian.

No comments:

Post a Comment