13 Feb 2013

Saya ingatkan TS tu The Store...........



Assalamualaikum :D

Haritu aku lepak2 dengan adik lelaki aku..kiranya selepas aku dilahirkan dengan jayanya,dia la yang menyusul aku.. kihkih.. (agak pelik intro ni ). Jadi,lepas dah penat gelak  ketawa dengan dia plus dua lagi my lil sis n lil bro ( aku anak sulung dari 4 sibling ) tetiba adik laki aku nie bukak story pasal satu tragedi pilu lagi menghiris hati yang berlaku kat dia masa dia nak outing. (My bro yang ni duduk asrama SM Sains Raja Azlan Shah di Taiping)....Ok here it goes..



One fine day my lil bro wants to hang out at Taiping Sentral with his friends.Taiping Sentral ni kira dalam 20 minit perjalanan la dari sekolah dia tu..Ha,tu naik teksi..kalau jalan kaki nak ke Taiping Sentral tu,memang azab jugak lah perjalanannya..kira tak logik la bebudak nak outing jalan kaki kalau nak pergi ke Taiping Sentral/TS neh..kira kalau ada bebudak nak outing jalan kaki untuk ke TS ni pastinya mengaku kalah sekerat jalan kerana faktor cuaca yang panas/hujan,dan jarak yang jauh its killin you beb.. hakhak.Lepas tu adik  aku cerita dia nampak sorang budak muka memang innocent habis la,badan kecik je..budak form 1 lah katakan..newbie,fresh,and ofkoz innocent tahap innocent gila,tengah jalan sorang2 keluar dari pagar sekolah..


My lil bro : adik nak pergi mana nie?
That kid  : nak pergi TS.........
My lil bro : sorang je ke?
That kid  : haah.......
My lil bro : naik apa ?
That kid  : jalan kaki je.......
My lil bro : jalan kaki?? kenapa tak naik teksi?
That kid  : Takde duit......
My lil bro : abis tu nak pergi TS nak beli apa?
That kid  : nak beli mangga(padlock-kunci locker).........
My lil bro : duit ada berapa?
That kid  : duit ada empat ringgit je....
My lil bro : tak dapat biasiswa ke?
That kid  : dapat.......
My lil bro : habis tu kenapa tak keluar duit biasiswa?
That kid  : kad hilang....
My lil bro : tengok dompet?
That kid  : dompet takde....
My lil bro : habis tu duit simpan kat mana?
That kid  : duit pegang je....

Pastu,dengan innocentnya budak tu keluarkan dua helai kertas singgit dan dua ringgit duit syiling,total empat ringgit  ( sedih betul  T_T )..Tengah2 kritikal tu,teksi pun sampai.Disebabkan adik aku ni memang hati dia soft..dia kata dia memang kesian gila la kat budak tu.. dah la sorang2,duit 4 ringgit ja...nak beli kunci loker lak tuh...sapa tak kesian kan..so,adik aku pun ajak la dia naik teksi sekali...kira adik aku bayarkan tambang untuk budak tu la...sebelum tu,soalan terakhir diajukan...

My lil bro : adik nak pergi Ts = Taiping Sentral ke Ts = The Store???
That kid  : .................
My lil bro : ??? ( apahal diam je ? )


Bila sampai2 jer Taiping Sentral tu....budak tadi buat muka terkejut,pastu dia kata....


That kid  : kita kat mana ni? Taiping Sentral? saya ingatkan TS tu The Store...
My lil bro: ha??????????



No wonder la dia kata nak jalan kaki je mula2 tadi...rupa2nya nak pergi The Store...Kira logik la jalan kaki nak pergi The Store...sebab dekat jer jaraknya...Adik aku dah terkesima kat situ..WtF??
(Wheres the Fire... =_= ).Penat je kesiankan budak tu..LOL






Jauh berbeza Taiping Sentral dengan The Store ==''



Budak form 1 nih memang innocent la,nak dimarah pun alahai tak sampai hati..Aku yang mendengar cerita adik aku ni,memang gelak tahap mintak penampar...cara dia cerita tu,perghhh...memang lawak la.. haha...Niat baik tak kesampaian.Budak tu pun satu,masa orang tanya tak nak jawab...tu la masalah jadi lagi rumit..derrrr....




Sekian :)







No comments:

Post a Comment